Социалните в Пловдив отнемат от майката изоставеното бебе
83280
Социалните в Пловдив отнемат от майката изоставеното бебе
  • Социалните в Пловдив отнемат от майката изоставеното бебе

Социалните служби в Пловдив отнемат от майката бебето, намерено в двора на кооперация в града. 11-месечното момиченце ще бъде настанено в приемно семейство.
Бебето беше открито вчера следобед в количка във входа на жилищна кооперация на бул. "Васил Априлов" в Пловдив. Обитатели на жилищната сграда се обадили в полицията привечер, когато намират детето.

Изоставиха бебе при кооперация в Пловдив, майката не можела да се грижи за него

Униформените пристигат на място и го откарали в болнично заведение. След щателен преглед от педиатър е установено, че то е в отлично здравословно състояние. Момиченцето е поето от социалните служби. По-късно е установена и майката.
Тя е изоставила детето съзнателно, тъй като е нямала средства и дом, за да се грижи за него и го оставила в двора на кооперацията с надеждата, че ще бъде намерено от добри хора, съобщи зам.-началникът на Второ РУП Кузман Мартинов. Тя се обадила на тел. 112 в 23:30ч., тиражирайки версията, че детето е отвлечено. След като полицаите се появили, тя се разкаяла за стореното.

С бащата, който живее в село Житница, са разделени и той не желае да вижда нито нея, нито детето, каза още Мартинов.

Директорът на дирекция „Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева заяви, че малкото момиченце може да бъде дадено в приемно семейство, вече има оценени кандидати за това.

С полицейска заповед младата жена е приведена в ареста за срок от 24 часа. Под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив продължава работата по случая.

Кметът на село Долна махала Ботьо Петров, от където е 33-годишната майка, сподели пред Дарик, че тя има още две по-големи деца, които се гледат от прабаба им. Той допълни, че през май младата жена е напуснала селото и се преместила в Пловдив, където е получила помощ от "Социално подпомагане". Бабата на бебето по майчина линия работи в чужбина, каза Петров.

Източник на видеото: Novanews.bg