Бебе беше открито снощи в двора на кооперация на булевард „Васил Априлов" в Пловдив, съобщи Нова телевизия. Вече са установени родителите. Детето било изоставено умишлено от майката, защото тя решила, че няма възможност да се грижи за него, това заяви за "Здравей, България" Надя Танева, директор на местната агенция „Социално подпомагане".

Момиченцето е било в количка. Обитатели на жилищната сграда се обадили в полицията привечер, когато намират детето. Униформените пристигат на място и го откарват в болнично заведение. След щателен преглед от педиатър, то е поето от социалните служби. Момиченцето е в отлично здравословно състояние, твърдят лекарите.

9-месечното дете е потърсено рано тази сутрин около 04:00 ч. - почти 12 часа по-късно. Неговите родители са се обадили в полицията.

От социалната служба съобщиха, че момиченцето е било изоставено умишлено от майката, защото тя решила, че няма възможност да се грижи за него. Официалната версия е, че жената е била изгонена от мъжа си.

"Детето е изоставено съзнателно. Майката е изпаднала ситуация, в която е нямала дом и парични средства. Изоставила го е в двора на кооперацията с надежда да го намерят добри хора", заяви Кузман Мартинов от Второ РПУ в Пловдив.

В началото тя е твърдяла, че детето е отвлечено. Oт "Социално подпомагане" съобщиха, че майката е на 32 години и има още две деца от друг баща.

"Детето е много добре гледано и родителите добре са се грижили за него. То е добре облечено за сезона и е подготвено за разходка", каза директорът на местната агенция „Социално подпомагане"още Надя Танева.

Една от версиите, които допускат тя и колегите й, е, че детето или е забравено, или родителите са изпаднали в изключително тежка и сложна ситуация.

Майката на детето остава в ареста за 24 часа. Районната прокуратура в Пловдив тепърва ще изяснява дали има извършено престъпление.

Източник: Novanews.bg