/ iStock/Getty Images
Прогноза за времето във вторник, 19 март
Днес преди обяд ще e предимно слънчево. След обяд над планинските райони и на отделни места в Южна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 18 и 23 градуса по Целзий, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките.

Рекорди у нас: Термометърът на места скочи до почти 28 градуса
 
Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Северна България - до умерен. Атмосферното налягане е близко до средното за март и още малко ще се повиши.
 
Над Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са от около 12 градуса на север до 18 градуса на юг. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Пъстър букет с предвестници на пролетта (СНИМКИ)
 
Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен - по високите части ще е от югозапад, в ниските ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА