Днес стана ясно, че столичната полиция издирва 47-годишната жена Алена Щерк. Жената е в неизвестност от вчера.

Сигналът, че я няма е подаден от семейството ѝ. От МВР издирват и бившия приятел на жената, с когото имат общ бизнес, съобщи NOVA.

Часове наред продължи днес огледът на полицията в „Бояна”.

Полицията издирва 47-годишна жена, работила като IT специалист47-годишната Алена е била видяна за последно в четвъртък вечер, в центъра на София

Снощи е бил подаден сигнал в полицията, че в дома ѝ в кооперацията се е за действал паник бутон, а жената не си вдигала телефона. Колата ѝ е била в гаража.

Тя е имала бизнес с вина, преподавател е по танци, а от скоро и IT специалист.

Близкият ѝ приятел Любомир Методиев е сред първите, които опитали да се свържат с нея. „Сигналът е бил подаден от нейните близки. Този паник бутон е задействан, след като е проверено, че в апартамента не е имало взлом. Не е имало никакъв контакт с нея. Не мога да знам защо ѝ е този паник бутон. Дали е бил взет по повод, или просто е бил наличен в апартамента, в който е живяла. Може да е имала нещо предвид, понеже имаше известни проблеми с предишна връзка”, обясни той.

Алена се разделила с приятеля си, който е родом от Коста Рика, преди няколко месеца и тогава заживяла в „Бояна”. „Тя е била видяна в четвъртък вечерта на „Солунска”, на метри от нейния апартамент, където живееше преди време - с черен сак с дрехи. Било е вечерта към 21:00 ч. и е изглеждала притеснена и забързана”, добави още Методиев.

Полицаите открили автомобила на жената в гаража. Часове наред продължи огледът му.
nova.bg