Слави Трифонов
Слави Трифонов / БГНЕС, архив
Слави Трифонов постави ултиматум на новоизбраните депутати. "Проведоха едни напълно безсмислени парламентарни избори. Резултатът от тях практически възпроизвежда предишния парламент. Парламент, който не беше харесван от никого. Вчерашните избори са идеалното доказателство, че сегашната избирателна система е напълно изчерпана. Че единственото, което прави, е да възпроизвежда същите хора. Да възпроизвежда същите безсмислени политически комбинации", казва той в открито писмо.

Слави Трифонов при Цацаров с папка с нарушения на референдума

В него той напомня, че три и половина милиона души са гласували на референдума.

"Затова ще ви кажа още веднъж. Знам, че не сте го забравили, но повторението е майка на знанието: Дами и господа, новоизбрани стари политици, и ти аптекарю, единственият ангажимент и задължение на новия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на референдума", подчертава Трифонов и изброява: мажоритарен избор в два тура, намаляване на партийната субсидия на един лев, задължително гласуване на избори и референдуми.

Около 13 000 гласа не достигат референдумът да е задължителен

Трифонов дава на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. "Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права", заканва се Трифонов.

Като второ условие посочва, че „ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения“.

Борисов: Слави Трифонов да си направи партия

"Ако след този срок, вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права. Това ще направя сам. Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам", допълва Трифонов.
 
БГНЕС