Депутатът от "Продължаваме промяната" беше наказан със "забележка"
Народният представител от ПГ "Продължаваме промяната" Христо Петров, познат като Ицо Хазарта, показа неприличен жест в пленарна зала. Това се случи по време на изслушването на вицепремиера Калина Константинова по темата с разследването на украинските бежанци у нас, а ПГ на ГЕРБ-СДС поиска оставката ѝ.

По време на дебатите се видя как народният представител си направи селфи със среден пръст към парламентарната група на ГЕРБ-СДС, докато те държат листове с надпис "Оставка".

„Недопустимо е поведението на някои народни представители през последните няколко дни – първо осъмнахме с решетки, после станахме свидетели на масово сбиване между „Продължаваме промяната“ и друга парламентарна група, днес видяхме изключително срамен и грозен жест в залата на Народното събрание. И то на 2 юни, когато се смълчахме в Деня на Ботев. Очаквам, г-н председател, най-строги мерки, ако не – надявам се г-н Минчев да ги вземе“, призова председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.
 

ицо хазарта среден пръст
БГНЕС


Зам.-председателят на парламента Мирослав Иванов заяви, че ситуацията ще бъде прегледана, за да се вземе коректно решение. Той порица и листовете „оставка“, които парламентарната група на ГЕРБ-СДС, докато вицепремиерът Константинова говореше по темата с украинските бежанци.

Ицо Хазарта: Днес Русия ни каза „България е руска“

Христо Петров (Ицо Хазарта) заяви, че се извинява на хората, които се чувстват оскърбени.

„Рядко взимам думата, тъй като времето на българския парламент е ценно. Извинявам се на хората, които по някакъв начин се чувстват оскърбени. Но не се извинявам на хората, на които съм показал този жест, мисля, че това е най-малкото, което заслужават “, заяви Петров, като по този начин отказа да поднесе извинения на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Атанасова отново взе думата и заяви, че не е насочен само към група депутати, а над 600 хиляди граждани от човек, който зам.-председател на Комисията по образование и член на Комисията по културата към НС.

След изказване на Ицо Хазарта: „Възраждане“ искат в НС да се влиза с тест за наркотици и алкохол

Зам.-председателят на парламента Мирослав Иванов уточни, че ръководството на "Продължаваме промяната" ще вземе отношение и за казаното на Христо Петров.

От "Възраждане" също коментираха темата и заявиха, че именно преди няколко месеца са предложили в НС да се влиза само след тест за наркотици и алкохол, но "сега може да се наложи да влиза и след психиатричен тест".

„Поведението, което вие претендирате, че е извършено, очевидно се потвърждава от видеозаписите и това изисква да бъде наложено наказание „забележка”, а не „порицание”, както бе поискано от г-жа Атанасова. Така че г-н Петров, налагам Ви наказание „забележка”, каза Иванов.