Цветан Цветанов и Волен Сидеров
Цветан Цветанов и Волен Сидеров / БГНЕС
Волен Сидеров сравни Цветан Цветанов с Хенри Кисинджър. В кулоарите на парламента лидерът на „Атака” заяви, че Цветанов постига дипломатически чудеса със СДС и „Воля”. Според Сидеров, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов има бъдеще и като брокер на недвижими имоти.

Цветанов за проверката на имотите му: Нямам притеснения, изряден съм

 
Смятам, че няма да остане гладен, ще се препитава с това. Все пак това е много сериозен бизнес, там трябва да умееш да хванеш вълната, да хванеш момента, да улучиш точния момент, защото изпуснеш ли го, губиш. Това е много сериозна професия, имам познати, които работят в такива агенции. Но той засега е много силен в дипломацията, нека не го отклоняваме от този път. Такива чудеса постига - това с Марешки, това с Румен Христов. Това е днешният Кисинджър. Все едно го виждам 73-74 г. совалките в Китай да разчупи ледовете тогава“, коментира Сидеров и допълни:
 
Не се вглеждайте в битовизми - апартаменти, 200, 300, 500 квадрата, голяма работа“.

ГЕРБ и ВОЛЯ се разбраха, партията на Марешки остава в парламента
 
Сидеров заяви, че крепят стабилността на коалицията всеки ден.
 
Виждате, че с нашите крехки ръце каквото можем, правим го. Надявам се да не се срути коалицията, защото виждате, че БСП не са готови да управляват. Ако бяха готови, да кажем: Заповядайте, започвайте да управлявате! Освен това в БСП стана едно разделяне тайно на Станишев и Йончева. Това неминуемо ще се отрази на вътрешната стабилност на БСП и ще отслаби техния резултат“, каза още Волен Сидеров.

Борисов обещал две сигурни места на СДС
 
Той обясни, че предстои да стане ясно какво правят Патриотите и дали ще се явят на изборите заедно:
 
„Сега в събота имаме конгрес на ВМРО, ще отида, ще поздравя ВМРО, защото ние сме партньори. Ние чакаме сега Валери Симеонов да го питаме, да се съберем мъжки и да се каже заедно ли ще се явяваме, или поотделно. Няма да се нападаме, няма да има скандали“.