/ Live.varna.bg
Предстоящият летен сезон ще бъде много успешен, уверена е Ангелова
Голяма част от цените за чадър и шезлонг ще бъдат намалени това лято, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас по време на среща за подготовката на летния сезон в региона.
 
Едни от примерите е морски плаж "Къмпинг Нестинарка", където цената за чадър е 0,36 лева и за шезлонг - 0,36 лева. На "Къмпинг Оазис" това лято цените за чадър и шезлонг са по 6,00 лева, като миналата година са били по 10,00 лева.
 
Вече подготвят варненския плаж за новия сезон (СНИМКИ)

„Миналата година с приетата от нас методика задължихме новите концесионери да предложат какви ще бъдат цените на шезлонги и чадъри”, припомни министър Ангелкова. Тя бе категорична, че основен приоритет в работата й е броят на неохраняемите плажове да бъде намален.
 
Това лято служителите на Министерството на туризма ще проверяват както плажовете, така и местата за хранене и настаняване, за да се осигури нормално протичане на сезона. С това целим гостите, които посещават за първи път България, да се върнат отново, каза още тя.
 
Пускат патрули по плажовете и тази година

„Всички данни, които имаме до момента показват, че предстоящият летен сезон ще бъде много успешен, като ръстът ще бъде между 7 и 10%”, посочи министърът. Горещият телефон ще продължи да функционира, ще бъдат подновени и табелите, които бяха поставени миналата година с актуална информация за стопаните на плажовете.