Валери Симеонов
Валери Симеонов / БГНЕС
Националният фронт за спасение на България ще съобщи днес окончателното си решение дали ще остане в управлението.

Партията на Валери Симеонов излезе с позиция в неделя, в която се посочва, че няма да подкрепи министерските оставки на Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

НФСБ ще гласува против оставките на министрите Нанков, Московски и Радев

В декларация Симеонов обяснява, че се води еднолична кадрова политика. Според него смяната на ръководни кадри "ликвидира държавността".

Борисов: В понеделник ще обсъдим кандидатурите за нови министри

Премиерът Бойко Борисов заяви в събота, че именно днес ще се съберат с партньорите си от "Обединени патриоти" да обсъдят кандидатурите за нови министри.

В петък, 31 август, министрите на транспорта Ивайло Московски, на регионално развитие Николай Нанков и на вътрешните работи Валентин Радев, депозираха оставки, след като в началото на деня премиерът Бойко Борсов ги поиска.
 
Оставките в правителството разединиха коалиционния партньор на ГЕРБ „Обединени патриоти”. От ВМРО поискаха извънреден коалиционен съвет с колегите си от ГЕРБ, на който да бъдат представени мотивите за оставките на тримата министри. Само Волен Сидеров, лидер на „Атака” и съпредседател на "Обединени патриоти", подкрепи рокадите в кабинета.