/ ThinkStock/Getty Images
Във вторник и сряда  ще има превалявания, придружени с гръмотевици, на места в западната и централната част на страната. В края на тази и в началото на следващата седмица обаче ще се радваме на слънчево време, сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в "Дарик кафе".
 
В сряда на много места ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат особено по високите полета на Западна България, където в отделни райони през деня ще бъдат между 22 и 24 градуса.

времето дъжд деца локва
ThinkStock/Getty Images

Какво ще е времето до края на лятото и в началото на есента?

В четвъртък - 6 септември, също е възможно да има превалявания на места. В четвъртък срещу петък център на ниско атмосферно налягане над морето ще оказва влияние на времето в източните части на страната и там е възможно да има повече облаци.

времето дъжд чадър поле
ThinkStock/Getty Images

В планината през лятото? Ето няколко съвета от спасител

времето
ThinkStock/Getty Images

В петък, както и през почивните дни и в понеделник следващата седмица времето ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се повишат и ще бъдат в границите между 27 и 32 градуса. И в събота и неделя на отделни места в планинските райони също е възможно да има превалявания.

дъжд
ThinkStock/Getty Images

През следващата седмица времето ще е динамично. Във вторник и сряда е възможно да има превалявания, както и към края на седмицата - 14 и 15 септември. Температурите ще бъдат в рамките на обичайните за това време на годината.


Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg