/ iStock/Getty Images
Времето над страната ще бъде облачно, на много места - с превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, в Източна България - до умерен и с него ще започне да прониква студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса, по морския бряг - малко по-високи, а максималните ще са от 7 градуса в североизточните райони до 14-15 градуса в южните райони. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде облачно и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури на въздуха: 11-14 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1400-1500 метра - от сняг. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

През нощта срещу сряда на места в Южна България ще има валежи от дъжд, в планините над 800-900 метра ще превали слаб сняг. Сутрешните температури ще се понижат. През деня облачността ще започне да се разкъсва, до вечерта ще намалее, но на отделни места в Западна България преди обяд все още ще превалява слабо. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде до умерен. Температурите и в Южна България ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 6 и 11 градуса.

В четвъртък ще е без валежи, с повече слънчеви часове. Вятърът ще отслабне, в отделни райони ще стихне и там ще се образуват сутрешни мъгли, които ще се задържат до около обяд. Сутрешните температури ще се понижат още, дневните ще са малко по-високи. По-късно през деня от запад ще се появи разкъсана висока облачност.
НИМХ, БТА