Вълна от съпричастност към 4-годишния Митко. Момченцето от Ямбол се бори с две тежки онкологични заболявания.

Детето се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина, а сумата от 250 000 долара е непосилна за семейството му. След като NOVA разказа историята му, това трогна стотици и само за 2 дни сумата беше събрана.

Зов за помощ: 4-годишно дете от Ямбол се нуждае от скъпоструващо лечение


Митко е с остра лимфобластна левкемия. Наскоро лекарите му поставят и още една тежка диагноза. „Остра миелоидна левкемия. Започна се веднага химеотерапия. Пак тежък курс. След първия курс на контролния костен мозък се установява, че той е в ремисия. Досега сме прекарали два курса на химеотерапия и ни остава още един”, обясни майката Катя Карарадева.

Засега Митко се лекува в болница в Пловдив. Терапията трябва да продължи в Израел с трансплантация на костен мозък. Средствата за интервенцията обаче са непосилни за семейството му.

Мен единствено ме крепи надеждата, че един ден той ще е нормално дете. Защото от две години животът му е по болниците. Той не е играл на детска площадка, не знае какво е да е сред децата. Мечтата му е да отиде на детска градина, да играе с деца”, разказа с надежда майката.