През деня на много места ще превалява дъжд, като значителни ще бъдат валежите в югоизточната половина от страната, където на места по преминаването на студения атмосферен фронт ще бъдат придружени и с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат в широк интервал от 8-12° в Северозападна България и по високите западни полета до 18-20° на места в Източна България, където през по-голямата част от деня ще продължи да духа умерен и временно силен югозападен вятър. Това сочи прогнозата на НИМХ.

След обяд в северозападната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. На места, главно по южното крайбрежие, валежите ще бъдат значителни. През по-голямата част от деня ще духа умерен и временно силен югозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха: 18°-21°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
 
Над планините ще бъде облачно и на много места ще има валежи от дъжд, над 1800 метра от сняг, като снежната граница до вечерта ще се снижи и под 700 метра. Ще духа силен и временно бурен югозападен вятър, който след обяд в ниските планински части от Западна България ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максимална температура на височина 1200 метра - около 7°, на 2000 метра - около 0°.
НИМХ