От всеки от контактните е взета проба за вируса
Седем от далите положителни проби за коронавирус са от Монтанско, съобщава NOVA.

Мутафчийски: Вече имаме 8 нови случая на коронавирус за днес

Те са празнували заедно в Лом с възрастното семейство, което беше настанено в "Пирогов", а по-късно жената почина. Всички с положителни проби са под карантина в домовете си, а в района са въведени и специални мерки.

Нови 7 случая на коронавирус у нас

Трима от далите положителни проби са под карантина във Василовци, а четирима – в Лом. За съжаление жената, която почина, все още не може да бъде погребана, тъй като роднините й са под карантина. Днес кризисния щаб в Монтана разшири кръга на хората, които са общували със заразените, и ги издирват.

Заразеното с коронавирус семейство празнувало юбилей с много хора, издирват ги

В монтанското село Василовци поставените хора под карантина се охраняват денонощно от полиция. Кметът на село Василовци - Огнян Йорданов, успя да разговаря с една от жените под карантина, чиято проба е положителна.

Почина жената с коронавирус в „Пирогов“

"Хората се чувстват добре, нормално. Изпълняват това, което им е казано - да не излизат и да не контактуват, не искат да говорят с никого“, сподели той. Но въпреки това част от жителите на селото се притесняват.

Български баскетболен треньор е заразен с коронавирус

По обяд на площада във Василовци имаше доста хора, без да спазват въведените ограничения да не се събират. В община Брусарци са затворени всички училища, детски градини и пенсионерски клубове.

Мъжът на починалата жена от коронавирус е в критично състояние

„Ние се стремим да ограничаваме услуги, които търпят отлагане…Хората обаче зад вас стоят доста близо един до друг, препоръчвате ли им да не се струпват? Хората са запознати с всичките тези неща, но това вече е въпрос на лична отговорност. Ние не може да водим всеки един за ръчичка“, обясни Огнян Йорданов.

Само за ден: 13 души са нарушили задължителната карантина, издирват ги (ВИДЕО)

До момента в селото никой не е с влошено здравословно състояние, включително и тези под домашна карантина, които са с коронавирус.
nova.bg