/ netinfo
СДВР разпространи видео, което показва записи на брутални катастрофи, причинени от висока скорост. "Пътна полиция" предприема серия от превантивни мерки в рамките на акция „Лято“ от 19 юни до 15 септември, а целта е повишаване пътната сигурност на летовниците и транзитно преминаващите през страната, за улесняване на трафика по основните пътни артерии към курортите и граничните пунктове.

Планирани са дейности за засилен контрол на пътното движение, непрекъснато актуализиране на информацията за възникнали затруднения по участъци със засилен трафик и на входно-изходните артерии на населените места по натоварените маршрути.

Черната статистика набъбва, все повече българи умират по пътищата

Полицията призовава водачите през летния сезон да се движат с повишено внимание, да са отпочинали преди пътуване, да се отнасят с отговорност към шофирането, да помнят, че не са сами на пътя и че от поведението им зависи не само техният, но и животът на останалите участници в движението по пътищата.

Затягат реда за тестването на шофьорите за алкохол и наркотици

"Истина е, че спазването на скоростта удължава, но с малко времето на пътуване, по-ниската скорост гарантира намален риск от настъпване на ПТП, в отделни участъци максималната ограничителна скорост може да се окаже неподходяща за момента – често времето е променливо, пътните настилки са мокри, а на места – наводнени", пише на facebook страницата на СДВР.

Пътни патрули ще ни снимат през задния капак с новите коли

"Като родител бъди безкомпромисен и не разрешавай или предоставяй управлението на МПС на децата си, ако те още не са придобили правоспособност. Много родители са загубили синове и дъщери заради това, че не са се намесили навреме", апелират МВР служителите и отправят редица препоръки към участниците в движението.