Ще си потърся правата по съдебен ред срещу хората, които си позволиха да ме нарекат мошеник и измамник и изрекоха куп обидни квалификации. Това заявява директорът на НАП Румен Спецов в интервю за „24 часа“.

Той разкрива, че е продал фирмата, защото не е намерил финансиране за производството на фуражи.

ГЕРБ иска обяснения от служебното правителство за шефа на НАП Румен Спецов


„Когато я придобих, спрях сделките със зърно и се фокусирах върху проекта за производство. „Гранекс трейдър” имаше големи обороти, но нямаше достатъчно печалба. Сделките ставаха с малък марж, на труден и регламентиран пазар. Трудно е нов търговец да пробие там. Поради това реших да мина към производство на фуражи. За съжаление, не успях да намеря финансиране, а то бе в рамките на няколко милиона лева. Това доведе до мое лично разочарование и тогава реших, че е по-добре да продам компанията и да се насоча към друг бизнес. И обясних това намерение сред мои познати и бизнес партньори“, казва той.

Компанията, на която той е бил управител, не е извършила нито една фиктивна сделка, а НАП признава, че има стока, че има приходи от нейната продажба, но не признава разходитe. Към момента на проверката обаче Спецов уточнява, че вече не участвал в дружеството.

“Мога да потвърдя, че има заплаха от бизнесмен към мен и семейството ми, но информацията по случая е класифицирана“, разкрива още Спецов.

„За напускането ми през 2015 г. на данъчната администрация отговорът изисква политическо говорене и не е сега време за това“, посочва още шефът на Приходната агенция.

 
24 часа