/ Георги Димитров
ГЕРБ отново отправиха критики към служебното правителство. Партията иска обяснения за шефа на НАП Румен Спецов.

"Вчера посетихме дома на Данаил Николов в село Ялботина, където има една еко къща. Днес сме пред Министерството на финансите, където работи началникът на г-н Румен Спецов. Спецов е продал своята фирма с 6 милиона оборот за 500 лева на Данаил Николов. Имаме няколко въпроса към Асен Василев. Първият ни въпрос е дали Николов е в страната, изведен ли е от страната, малко след като се разчу за сделката. Този въпрос е и към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков". Това попита Тома Биков чрез профила на партия ГЕРБ във Фейсбук.

Петков: 631 млн. лв. са вкарани за ремонт на 400 язовира, само 10 са завършени

Биков попита дали министърът на финансите проверява сделката на Спецов. "Кой я проверява, дали самият той като шеф на НАП проверява тази сделка, издирили ли са Данаил Николов, за да го попитат дали той е имал информация, че фирмата, която купува за 500 лв., има задължения към хазната в размер на 1,5 млн.

ГЕРБ за шефа на НАП: Г-н Спецов бил ли е спец по източването на държавната хазна

„Донесли сме на министъра на финансите договора между Румен Спецов и Данаил Николов. От медиите става ясно, че Николов е малоимотно лице, използвано за бушон за прехвърляне на фирми със задължения. Договорът е подписан пред нотариус”, заяви Александър Иванов. Той акцентира върху четвърта точка в договора, според която продавачът уведомява за съществуващите процедури, които са в ходи данъчни проверки.

„Г-н Василев и г-н Спецов още не са отговорили на въпроса дали докато е осъществена тази сделка с това малоимотно лице, фирмата е била в процедура и дали лицето продавач г-н Спецов е уведомил купувача г-н Данаил Николов”, добави Александър Иванов.

Според Биков "освен че Спецов се е познавал с Асен Василев от години, той от години се е познавал и с Данаил Николов".

Биков и Иванов очакват отговори от Василев и добавиха, че скоро ще обявят "още една новина" - днес сме в София, а скоро и в цялата страна.