/ БГНЕС
Ромчета сурвакаха за здраве Каракачанов
100291
Ромчета сурвакаха за здраве Каракачанов
  • Ромчета сурвакаха за здраве Каракачанов
По дългогодишна традиция ученици гостуват в Министерството на отбраната за Василовден със специално подготвена програма и сурвакат за здраве и успех през новата година. Тази година гости на екипа на министерството бяха ученици от училище „Кирил и Методий” в Златарица. Децата разказваха за традициите на празника, рецитираха и пяха.

Около 200 роми протестираха пред Министерския съвет
 
Децата сурвакаха министър Каракачанов и пожелаха здраве през новата година.
 
Празничната програма, изнесена от децата от Златарица завърши със стихотворението „Аз съм българче”.
 
Според директора на училище „Кирил и Методий” Христина Ганчева днешното празнично събитие в Министерство на отбраната е показателно за това, че можем да живеем заедно.

Каракачанов: Циганите станаха изключително нагли
 
„С този пъстър поздрав, който направиха нашите деца, показахме, че ние сме едно цяло. Нашето училище се слава с това, че децата са от различен етнически състав, но всички те растат, обучават се по един и същи начин“, каза тя.
 
Министър Красимир Каракачанов благодари на децата от Златарица и им пожела две неща - здраве и да продължават да се учат, за да се изграждат като добри хора.

Красимир Каракачанов: Проблемът с интеграцията на ромите не се решава с протести
 
Децата получиха подаръци – книжки на историческа тема, пособия за рисуване и сувенири с логото на Министерството на отбраната. За училището министерството подари  спортни принадлежности за физкултурния салон, както и книги за библиотеката.