/ БГНЕС
Проблемът с интеграцията на ромите не се решава с протести, каза Каракачанов
100281
Проблемът с интеграцията на ромите не се решава с протести, каза Каракачанов
  • Проблемът с интеграцията на ромите не се решава с протести, каза Каракачанов
„Петима курсанти се прибират, една кола ги гони, запречва им пътя, излиза един 34-годишен мъж. С брадва чупи прозореца, троши капака на колата. Разбира се, отново полицията е действала бързо“, обясни министърът на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с нападението над курсанти от Националния военен университет.
 
Курсантите от Националния военен университет са били нападнати снощи към 19.00 ч. докато пътуват в посока от гр. Сливен към с. Гурково. Автомобилът им Ауди 80 е засечен от друг автомобил - Опел Корса. След принудителното спиране, нападателят излиза от автомобила си и нанася удари с брадва по предното стъкло на колата на курсантите.

Мъж нападна курсанти от Националния военен университет
 
След подаден сигнал на телефон 112 служителите на МВР са издирили и задържали нападателя. По случая е образувана проверка, а нападателят е задържан за 24 ч. в Районното управление на МВР-Казанлък. Задържаният е Йордан Пенев.
 
Лицето е от ромски произход и до момента има над 20 криминални регистрации – множество кражби, сред които кражби с взлом; хулигански прояви, сред които и нанасяне на средна телесна повреда; възпрепятстване на органите на властта и няколко влезли в сила присъди, съобщиха от Министерство на отбраната. Случаят коментира и военният министър Красимир Каракачанов.
 
„Петима курсанти се прибират, една кола ги гони, запречва им пътя, излиза един 34-годишен мъж. С брадва чупи прозореца, троши капака на колата. Разбира се, отново полицията е действала бързо. Те се обаждат на 112 и въпросното лице е задържано. Родено е 86-та година, т.е. e на 34, с 43 престъпления вече“, заяви той.
 
Явно по пътя нещо не му е харесало. Гони ги, препречва пътя на колата и излиза с брадва. Поредният случай, който показва, че има проблем в обществото. Тези проблеми в обществото се решават първо с честно говорене - това, което е, да се казва, и второ с мерки за интеграцията за това население.“
 
Обявения от ромски организации протест пред Министерски съвет в 14 часа с искане  за извинение и оставка на министър Каракачанов, той коментира така:

Жалба срещу Красимир Каракачанов е получена в КЗД
 
„Този, който организира протеста през 2013 година е съден за присвояване и то точно на пари от такива фондове - от „Америка за България“. Така че всеки има право да протестира. А според мен всички тези организации, които години наред усвояваха огромни пари, е хубаво най-накрая да има отчет - колко пари получиха, за какво ги изразходиха и защо така се получава след тези стотици милиони, да не кажем милиарди, които се изляза и по европейски, и по световни, и по национални фондове, защо няма ефект от това. Те са основните отговорни затова, защото те получаваха тези пари.“

Каракачанов: Циганите станаха изключително нагли
 
Проблемът с интеграцията на ромите не се решава с протести, посочи Красимир Каракачанов. Интеграцията на тази част от обществото минава през образованието и труда, категоричен бе военният министър.