Решават до месец за присъдата на Марио Николов по делото САПАРД
Решават до месец за присъдата на Марио Николов по делото САПАРД / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николовa

Софийският апелативен съд ще се произнесе в срок от един месец за присъдите на Марио Николов, съпругата му Марияна, Ана Шаркова, Валентин Ангелов, Лазарина Георгиева и Иван Иванов, подсъдими за източване на 7,5 млн.евро по програма САПАРД.

Прокуратурата поиска от апелативните магистрати да потвърдят наложените им от Софийски градски съд наказания. Защитниците им поискаха оправдателни присъди, делото да се върне  за ново разглеждане от друг състав на СГС или то да се върне на прокуратурата заради процесуални нарушения по време на досъдебното производство.

През 2010 г. Софийски градски съд  постанови 12 години затвор за Марио Николов при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Съпругата му бе осъдена на 5 години лишаване от свобода. Ана Шаркова, Валентин Алексиев, Лазарина Георгиева и Иван бяха осъдени на 10 години затвор. Тогава съдът постанови 3-годишна условна присъда и на Григор Главев, който почина в края на миналата година, а Радмил Петров и Петя Хаджииванова бяха оправдани.