Разследването по убийството на сестрите Белнейски продължава
Разследването по убийството на сестрите Белнейски продължава / netinfo

След прекъсване, Великобритания започва отново работата по изготвянето на експертизата за установяването на ДНК-профила, необходим за разкритието на убийството на сестри Белнейски, каза за Дарик радио окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов. Забавянето е било заради искането на нашите експерти изследването да бъде направено по метод, който не е бил правно признат във Великобритания.

От там са уведомили прокуратурата у нас, че процедурата по валидирането на искания метод е приключила и изследването ще бъде извършено така, както искат нашите експерти, каза още Иван Даскалов. Той, обаче, не посмя да се обвърже със срокове за финализирането на експертизата.

По 17 сигнала, свързани с делото за убийството на сестри Белнейски, е работила полицията в Пазарджик през изтеклата година, сочи Докладът на Областната дирекция. Въпреки това все още няма основания да се приеме, че има заподозрян за убийството, каза окръжният прокурор. През декември 2007-а година за пореден път прокуратурата удължи срока за разследването за още четири месеца, до месец март.

Близки на убитите сестри, пожелали да останат анонимни, споделиха за Дарик, че „или някой отгоре притиска Полицията, или им дава много пари, за да прикриват убиеца”. Съучениците и тези, които си спомнят за сестри Белнейски от Гимназия ”Георги Брегов”в Пазарджик, днес запалиха свещички в църквата”Св. Архангел Михаил”, в памет на убитите. Послучай навършването на две години от зверското убийство край Пазарджик в училището правят кът със снимки на сестри Белнейски, където всеки може да постави цветя.