/ БГНЕС
Над 30 удара са били нанесени върху главата на 4-дневната Никол. Това се вижда от записите по делото срещу акушерката Емилия Ковачева, която е обвиняема в опит за убийство на новородено. Кадрите показват още, че жена, приличаща на подсъдимата, нанася удари и върху тялото на детето. Прокурорът по делото Николай Христов сподели, че е назначена експертиза, която да установи дали лицето, което e заснето от камерите, е обвиняемата Ковачева. Защитникът на акушерката, пък, твърди, че записите може да са манипулирани.

Само навременното лечение спасило пребитото от акушерка бебе Никол

Видеозаписите по делото срещу акушерката, която е обвинена в опит за убийство на 4-дневната Никол, показват многобройни удари с юмрук в областта на главата. От камерите става ясно още, че детето е било удряно и в тялото, а главичката му е била притискана неколкократно.

Малко преди да започне днешното заседание по делото и да бъдат показани кадрите родителите на Никол излязоха от съдебната зала и отказаха да говорят пред журналисти.

Прокурорът Николай Христов определи записите като унищожителни и допълни, че делото върви към финал:

"Не знам дали преброихте - ударите може би са над 30 в главата на детето. Виждате какви са биометричните данни на тази жена, виждате и детенцето, то е новородено - на 3 дни, представете си! Аз се чудя това дете как е издържало тази агресия. Мисля, че делото е към своя край, така мисля аз. Имаме една съдебно-медицинска експертиза и евентуално една комплексна", каза Христов.
 
Гонят от дело адвоката на акушерката, удряла бебе

На предишно заседание експертите посочиха, че жената на записите прилича по телосложение и външни белези именно на подсъдимата Емилия Ковачева. Резултатите от експертизата, която ще установи дали наистина жената на записите е обвиняемата, ще станат ясни в близките месеци.

Родителите на Никол са отчаяни от хода на делото срещу акушерката

Според прокуратурата през пролетта на 2015 г. по време на нощно дежурство акушерката е пребила почти до смърт 4-дневно момиченце. Адвокатите на Емилия Ковачева обаче отхвърлят обвиненията и подкрепят версията, че бебето е било изпуснато случайно след смяната на акушерката.