Затворено е кардиологичното отделение на една от болниците в Пловдив
20 са заразените с коронавирус медици за последните две денонощия в Пловдив. Затворено е кардиологичното отделение на една от болниците в града, предава NOVA.

За два дни: Бум на медиците с коронавирус в Пловдив

Какво е да работиш в COVID-отделението от първия ден на пандемията? Какво е да лекуваш и да се лекуваш от COVID-19?


„Мотивира ни необходимостта да покажем подкрепата си към обществото именно в такъв труден момент. Не се притесняваме”, разказва д-р Денис Милков.

Според него, маските на закрити пространства трябва да бъдат задължителни на 100%. „Това наистина предпазва. За открити пространства въпросът е малко спорен” , казва той.
Д-р Таниел Минков вече е прекарал опасната болест.

11 новозаразени медици и първо затворено училище в Пловдивско (ВИДЕО)

„Започна като обикновена настина, която за съжаление не се повлия от нормално лечение. Помогнаха ми и сега съм на първа линия, за да мога да съм полезен за всички, които се срещнат със заразата”, разказва той.

Допълва, че обществото ни е изправено пред нещо непознато за човечеството до този момент. „Призванието ни е да помагаме на хората. Независимо от всичко ние трябва да сме на първа линия”, казва той.

По негово мнение, маските са от изключително значение. „Ако спортуваш сам в планината наистина няма голям смисъл от маска. Но ако се събираш с голяма група от хора, дори и навън, е добре да се предпазиш и да намалиш риска”.
nova.bg