Заради усложнената обстановка в града ще пристигне здравният министър
11 нови случая на заразени медици в Пловдив само за ден, предава NOVA. В пловдивското село Скутаре се намира и първото училище, което изцяло премина на електронна форма на обучение.

436 нови случая на COVID-19 само за 24 часа

Няколко преподаватели са дали положителен тест за COVID-19, а под карантина са деца от три класа. „Ситуацията е овладяна, категорично към момента нямаме притеснение с оглед легловата база и наличния медицински персонал.

Взети са всички мерки, поддържам постоянен контакт с директорите и ръководствата на болничните заведения”, посочи областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Здравният министър с 3 нови COVID-заповеди

Тя поясни, че вече шестима от общо 15 преподаватели в училището в Скутаре са с коронавирус. „Това затруднява провеждането на нормалния процес. Затова училището премина на онлайн обучение. От всички 108 обучаващи се само 44 са карантинирани”, обясни тя.

Поради усложнената ситуация с коронавируса се очаква в Пловдив утре да пристигне и здравният министър проф. Костадин Ангелов. С него областният управител ще обсъди организацията в града и областта, както и комуникацията между отделните звена.
nova.bg