/ iStock/Getty Images
Установени са пет жени, които са били принуждавани да предлагат сексуални услуги
Разбиха престъпна група за трафик на хора в Германия, съобщиха от прокуратурата. По делото са привлечени в качеството си на обвиняеми осем души - български граждани.

Заловиха издирван от Интерпол с присъда за трафик на хора в столицата

В хода на разследването е установено, че престъпната дейност се е извършвала през последните четири години на територията на различни градове в Германия, основно в Билефелд и Берлин.

Жертвите са били принуждавани да извършват сексуални услуги срещу заплащане, чрез изнудване, упражнено физическо и психическо насилие, отправяне на закани спрямо личността им и тази на техни роднини.

Същите били държани в принудително подчинение, забраняван им е бил контакт с близките, както и да напускат страната. За целта извършителите взимали мобилните им телефони, личните им документи, не им разрешавали да излизат самостоятелно.

Ученичка е предлагала сексуални услуги в кабинки в стриптийз бар в Пловдив

Сексуалните услуги се предоставяли от жертвите срещу заплащане директно на извършителите. Установени са пет жертви на трафик - жени - български граждани, които са набрани от различни градове в България и транспортирани до Германия, чрез използването на принуда, въвеждане им в заблуждение и противозаконно лишаване от свобода.

С постановление на наблюдаващия прокурор от прокуратурата в Плевен обвиняемите са арестувани за срок до 72 часа, като предстои да им бъде поискан постоянен арест.