/ Istock
Врачанският окръжен съд постанови решение, с което от двама съпрузи в полза на държавата се отнема незаконно придобито недвижимо и движимо имущество на обща стойност 369 055 лв., съобщиха от съда. 

Делото в съда бе образувано по искова молба на КПКОНПИ, констатирала несъответствие в доходите и имуществото на двамата.

Задържаха мъж за системен тормоз и склоняване към проституция на приятелката си

Комисията започнала проверка, след като е уведомена от Специализирана прокуратура – София, че като обвиняеми са привлечени М. П. и Ц. П. за това, че през периода от януари 2016 г. до ноември 2017 г. мъжът ръководел, а жената участвала в организирана престъпна група за трафик на хора, а съпругът е обвинен и в това, че е набирал жени с цел проституция. Проверяваният период за незаконно придобито имущество от двамата е от 26.02.2008 г. до 26.02.2018 г. 

Задържаха двама мъже за склоняване към проституция в Перник

В полза на държавата ще бъдат иззети общо 11 недвижими имота във Враца и в села от областта, два леки автомобила и суми, представляващи пазарната стойност на отчуждени четири леки автомобила и един мотоциклет. Иззетото недвижимо и движимо имущество е на обща стойност 369 055 лв. 

Решението на Врачанския окръжен съд подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд в законоустановения срок.