Разбиха офиса на ДСБ в Русе
Разбиха офиса на ДСБ в Русе / снимка: DarikNews.bg, Русе

Вандали разбиха офиса на Демократи за силна България (ДСБ) в Русе, съобщи общинският председател на партията д-р Теодора Константинова.

В 1 часа след полунощ от СОТ-а, който охранява офиса на ул. „Княжеска", се обадили и й обяснили, че е счупено стъкло близо до централния вход. За целта е използвано паве, каквито се намират до близкия контейнер. Освен това входната врата към обществената сграда в съседство е изкъртена, а от нея се стига до метална врата, през която също се влиза в офиса на ДСБ.

Според Теодора Константинова този вандалски акт е обвързан с друга политическа сила, защото „политиката на ДСБ на местно ниво дразни някого". Тя заяви още, че извършителите си имат поръчители и че това е акт на безсилие и реваншизъм, недопустим в демократично общество.

От партийния офис обмислят скоро да поставят камери, които да следят за нарушители и се надяват извършителите да бъдат разкрити.

На 19 юли бе взривен входът на партийния офис на ДСБ в София на бул. "Сливница. Взрив тогава имаше и пред входа на партийната централа на РЗС.

Други новини от Русе