/ Георги Димитров
След като приключи парламентарната комисия по вътрешна сигурност министърът на вътрешнте работи Бойко Рашков отговори на въпроси на журалисти. На въпрос дали достъпът на Сотир Цацаров до класифицирана информация е отнет като лично отмъщени от него, той отговори:

"Това са пресилени изказвания. Аз не изпитвам никакви негативни чувства към този човек. Вероятно е изненадан, вероятно е нещо друго, той дори обвини и премиера,че е оказвал институционален натиск към някого", каза Рашков.

Цацаров става прокурор във Върховната касационна прокуратура

Той има право да бъде възстановен в прокуратурата, там няма да има никакво значение отнемането на достъпа му, посочи Рашков.

Рашков коментира убийството на жена в Русе, която е собственичка на верига аптеки в града. "Убийството е разкрито, заяви той след много време работа от страна на полицията. Той каза още ще става въпрос за арменско семейство.

"Имаме доста сериозни събрани доказателства за извършителите на това престъпление", каза още той. Работи се по няколко версии, а полицаите са доказли една като най-вероятна.

Рашков коментира и случая с джипа на Владислав Горанов, с който се опита да напусне страната през "Калотина". Този случай съвсем не е прост, както се опитаха да го представят. Тази кола е издирвана от Интерпол по искане на Русия, тази кола съвсем не е така нова както твърдеше той и собственикът на фирмата.

По време на разследването се установиха много странни факти. Данните са, че колата е произведена август 2018 г., а регистрацията й е 1 януари 2018 г. Тоест колата е регистрирана преди да е произведена.

След разпита за „Хемус“: Установяват посочените от Колев хора и свързаните им фирми

Има няколко дела за магистрала "Хемус". А По-горната прокурорска инстанция е отхвърлила самоотводите на прокурорите, които по-рано поискаха заради "Хемус". За мен възниква въпросът да не би прокуратурата да не е приела, че има притискане на тези наблюдаващи прокурори от служители на ГДНП, коментира още Рашков.