Радан Кънев: Няма да има нов проект на ДСБ, но партията е готова за нещо ново и чисто
Радан Кънев: Няма да има нов проект на ДСБ, но партията е готова за нещо ново и чисто / БГНЕС
Радан Кънев: Няма да има нов проект на ДСБ, но партията е готова за нещо ново и чисто
91213
Радан Кънев: Няма да има нов проект на ДСБ, но партията е готова за нещо ново и чисто
  • Радан Кънев: Няма да има нов проект на ДСБ, но партията е готова за нещо ново и чисто

Няма да има нов проект на ДСБ, обяви в ефира на „Дарик" лидерът на партията Радан Кънев, опровергавайки информациите, че такъв ще бъде учреден днес в Боровец. Той обясни, че партията е отворена за широко партньорство и е готова да участва в нещо ново и на чисто.

Необходимо е обединение на хора, които ще работят заедно срещу политическата корупция и за това държавата да бъде изтръгната от мафията, посочи Кънев. По думите му това обединение ще е факт до края на годината и ще стане ясно кои хора ще се включат в него, а през март 2017 г. ще има яснота за лидерството и с кои кандидати обединението ще участва в идващите предсрочни парламентарни избори.

Реформаторският блок продължава без ДСБ

В момента убеждаваме много широк кръг хора, че е полезно да се включат и си струва болката, която неизменно следва от това да се сблъскаш с мафията в България.

"Успяваме да привлечем и хора, които са се занимавали с политика, но са се оттеглили, отвратени от нравите в собствените им партии, включително много хора, които са били в ГЕРБ в един или друг момент, както и хора, които са били в СДС, ДСБ, но са се дръпнали. Не бих затворил вратата пред никого, който не се е компрометирал лично с предателство на обещанията си към избирателите", каза Кънев.

Кънев: ДСБ е извън РБ, ще правим нов десен проект

На въпрос дали някои от имената, завъртели се в медийното пространство, сред които Никола Николов, Цветан Василев, Гриша Ганчев, са поискали да се включат в това обединение, Кънев беше категоричен:

"Никой от изброените не е заявил желание да бъде част от политически проект, никой от тях не е част от средата на българското дясно през последните години и господин Ганчев, например, дори не сме имали общи познати с него; а господин Василев, който като шеф на Корпоративна търговска банка, е бил в много тежък сблъсък с мен, като скоро избран лидер на ДСБ; по отношение на господин Николов, пък, той винаги е бил част от Съюза на демократичните сили, винаги е имал влияние в Разград и винаги сме поддържали контакт, разговаряли сме, но той няма да се занимава с политика. Това са някакви фиксации на Бойко Борисов. Може ли той цитира свои зависимости, може би той знае как е правил ГЕРБ, може би той знае как се е сформирало първото правителство и когато види силен опонент, си представя, че той върви по неговия път. Искам да му кажа много ясно, че не, смисълът не е да се върви по неговия път. Неговият път свърши трагично", каза още Радан Кънев.