Р. Петков се тревожи за агресията на обществото към спецслужбите
Р. Петков се тревожи за агресията на обществото към спецслужбите / Sofia Photo Agency

„Обезпокоен съм като политик и като бивш вътрешен министър от спекулациите около специалните служби и агресията срещу тях, защото това ще доведе до два неприятни ефекта”, каза Румен Петков в Плевен. „Боя се, че с тази системна агресия от последните десетина месеца травмираме спецслужбите и не създаваме нормални условия, в които те да работят”, каза още бившият вътрешен министър. Според него другият негативен ефект са отношенията, които се формират у нашите партньори към специалните ни служби.

Румен Петков допълни, че НСС е била едно от най-добре структурираните и работещи звена, а с тази агресия срещу ДАНС сме давали много лош пример и основание на нашите партньори да си зададат въпроса дали има в България нещо, което може да остане скрито от обществото.

По отношение на формирането на парламентарен орган за контрол на спецслужбите, подкомисия в рамките на постоянната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред или самостоятелно такова звено, Петков заяви, че от БСП са заинтересувани това да стане максимално бързо. Той не се ангажира да назове име на евентуален председател на бъдещото звено за контрол.

Други новини от Плевен