От „Пътна полиция“ апелират шофьорите да тръгват по-рано и да се заредят с търпение и толерантност към останалите водачи.

Засиленият трафик се очаква да започне около обедните часове в последния почивен ден след празниците. Засилен остава и контролът по пътищата в страната, като се следи, освен за шофиране с несъобразена скорост, и за водачи, употребили алкохол и наркотични вещества.

Част от пътуващите избраха да се приберат вчера. В района на Симитли се образуваха колони с коли, пътуващи от Банско и Гърция. През изминалия ден движението беше натоварено и на магистрала "Хемус", отбелязаха от „Пътна полиция“.

Кола влезе в балкон в София (ВИДЕО)

Органите на реда съветват шофьорите търпеливо да изчакат на тунел „Ечемишка”. Въпреки че колоната от автомобили изглежда голяма, се преминава бързо и не е удачно да се използва старият път.

Осугурени са две пътни ленти за влизане в София в района на Владая, за да се облекчи трафикът. Полицейски екипи ще бъдат разположени на всички входове на София, ще има и такива, които ще се движат и в трафика, за да извеждат от движението агресивни водачи, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

От 23 декември до момента от "Пътна полиция" са установили над 400 случая на шофьори, употребили алкохол или наркотици, заяви главен инспектор Близнаков. Повечето такива случаи са били установени около курорите и в големите градове.

За първите два дни на 2022 г. тежките пътни инциденти са били 15, при тях са ранени 19 души, а един човек е загинал, каза още той.