Първанов: Важно е да се влезе във финансите на престъпните групировки
Първанов: Важно е да се влезе във финансите на престъпните групировки / снимка: БГНЕС
Подкрепям необходимостта от по-чести акции. Не винаги резултатите ще са видими, важно е да има респект от страна на престъпните групировки и този респект да се осъществява в подобни ежедневни акции, не винаги показни. Това каза в Перник президентът Георги Първанов по повод последно проведената акция на ДАНС в Дупница. Президентът определи като по-важно да се влезе във финансите, в начина, по които осъществяват своите действия подобни групировки. Тогава според него ще станат ясни много неща.

Относно смъртта на Ахмед Емин Първанов каза, че всяка загуба на човешки живот трябва да ни притеснява. Той отказа да коментира повече заради неприключилото следствие.

Президентът бе сред гостите на празника на Перник. Държавният глава участва в откриването на скулптурна фигура на свети Иван Рилски – покровител на Перник, България и миньорите. Първанов приветства съгражданите си от трибуната на пернишкия площад. Сред гостите на Перник в празничния ден са представители на побратимени градове от Сърбия, Македония, Полша, Чехия, Черна гора и други.