/ БГНЕС
Със свое решение Министерският съвет възложи на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните да предприеме необходимите действия за възлагането на дейността по дезинфекция на граничните пунктове на публично предприятие.

Петков от „Капитан Андреево”: Един на всеки 4-5 камиона е имал канцерогенни токсини

Преди седмица служебният министър на земеделието Явор Гечев, който извърши рутинна проверка на лабораториите на границата, съобщи че в бъдеще държавна фирма ще извършва дезинфекцията на влизащите превозни средства от Турция през ГКПП "Капитан Андреево".

Договорът на частната фирма, извършваща тази дейност, изтича на 12 март 2023 година.

Със същото решение се възлага на министъра на земеделието да създаде междуведомствена работна група с представители на Министерство на земеделието, Министерство на вътрешните работи, Министерство на финансите, Министерство на транспорта и съобщенията, Министерство на икономиката и индустрията, Агенция „Митници", Национална агенция за приходите и Българска агенция по безопасност на храните.

Държавна фирма ще поеме дезинфекцията на ГКПП „Капитан Андреево“

Тя трябва да извърши анализ за необходимата материална база, финансови средства, персонал, информационни ресурси и други с оглед предприемане на необходимите действия за изпълнение на дейността по чл. 190, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност от публично предприятие.