Приключи протестът пред Министерството на вътрешните работи, на който граждани се бяха събрали с искане на оставката на служебния министър Атанас Илков. Мероприятието беше организирано от гражданско движение БОЕЦ.

Движението по улица „6 септември“ вече е възстановено, след като протестиращите го бяха блокирали. В района на министерството все още има засилено полицейско присъствие.

Протестиращите се опитаха да пробият полицейския кордон, за да внесат в сградата на министерството иск за оставката на министър Атанас Илков. Впоследствие Георги Георгиев от БОЕЦ беше пуснат, за да остави документа във ведомството.

В началото на протеста организаторите раздадоха чадъри на присъстващите полицаи „като символ на „чадъра“, в който Атанас Илков е превърнал МВР“.

„Със своите действия той превърна тези хора от служители на реда в „чадъри“. Дано сега, като им връчим тези чадъри, осъзнаят унижението, на което са подложени. Това унижение не го причиняваме ние, а техните началници“, каза Георгиев. Той също апелира към протестиращите да не ескалират напрежение и да не хвърлят камъни по сградата на министерството. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Марин Колев, БТА