Промени в движението заради събарянето на „Ропотамо”
Промени в движението заради събарянето на „Ропотамо” / netinfo

Във връзка с започващите демонтажни работи по събарянето на ресторант „Ропотамо" на бул. "Цариградско шосе" № 63 от 08.00 часа в събота - 24 март, до 18.00 часа в неделя се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по пътна връзка бул. "Михай Еминеску" и бул. "Цариградско шосе", съобщават от Столична община.

От 04.30 часа в събота до 18.00 часа на другия ден - 25 март се променя маршрутът на автобус № 313 в посока Централна гара - от бул. "Цариградско шосе" влизане в локалното пътно платно след х-л "Плиска", ул. "Ал. Жендов" бул. "Шипченски проход", бул. "Ситняково” и по маршрута си. В обратна посока маршрутът не се променя.

Промяната в организацията на движение се прави във връзка със започващи демонтажни дейности по събарянето на сградата на бившия ресторант "Ропотамо" и е поискана с писмо от гл. изпълнителен директор на "Интернешънъл кепитъл груп" ООД.

В Заповедта на кмета е посочено, че "Интернешънъл кепитъл груп" ООД трябва да осигури поставянето на необходимите временни пътни знаци съгласно одобрения проект, поддържането им и възстановяване на постоянната организация на движение след завършване на демонтажните дейности по събарянето на сградата