Сотир Цацаров
Сотир Цацаров / БГНЕС
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) присъди отличие и почетен знак – златен на главния прокурор Сотир Цацаров за висок професионализъм.

Цацаров подава оставка още днес, Гешев става главен прокурор предсрочно

Цацаров води днешното заседание на колегията за последен път, след като по-рано през деня подаде оставка пред съдебните кадровици. Той напуска с един месец предсрочно поста, за да оглави Антикорупционната комисия, след като днес парламентът го избра за неин председател.

Главният прокурор оглави Антикорупционната комисия (СНИМКИ)

Оттеглянето на Сотир Цацаров трябва да бъде гласувано на утрешното заседание на Пленума. Той обаче ще остане главен прокурор в оставка, докато Държавен вестник не публикува указа на президента за неговото освобождаване.

На днешното заседание стана ясно, че Мария Шишкова се оттегля от поста на заместник-главен прокурор, считано от 6 януари догодина, но ще остане на работа във Върховна касационна прокуратура.

Цацаров предлага да се преразгледа кръгът на проверяваните от КПКОНПИ

Шишкова е един от четиримата заместници на обвинител номер едно, заедно с Ася Петрова, Борислав Сарафов и Иван Гешев, който ще наследи Цацаров като ръководител на държавното обвинение.