/ БГНЕС
От ДПС все още не са обсъждали двете кандидатури за шеф на Антикорупционната комисия, но отбелязаха "безспорния професионализъм" на главния прокурор Сотир Цацаров.

Вчера станаха ясни кои са двамата кандидати да оглавят КПКОНПИ. Номинацията на управляващите е сегашният главен прокурор Сотир Цацаров. В надпреварата се впуска и депутатът от "Воля" Симеон Найденов.

"Парламентарната група на ДПС не е обсъждала постъпилите две кандидатури. Като внесат концепциите си, ще се съберем и ще ги анализираме внимателно и в детайли.

Няма как да не отбележа и моето мнение, и на моите колеги, за безспорната личност на главния прокурор, за безспорния професионализъм и качествата, които той притежава. И аз мисля, че е богатство за всяка държава да използва този потенциал пълноценно и мисля, че КПКОНПИ е мястото, където този потенциал може да се развие", направи коментар депутатът Хамид Хамид.

По думите му е важно, който и от двамата кандидати да бъде избран, трябва да продължат законодателните промени, които висят в правната комисия.

"Защото има някои неуредени въпроси и пропуски, проблеми. Надявам се да работим изключително активно с новоизбрания председател в тази посока", заключи Хамид.