Прокуратурата забрани на обвинените за убийство във Враца да напускат страната
Прокуратурата забрани на обвинените за убийство във Враца да напускат страната / DarikNews.bg, Враца

Окръжна прокуратура-Враца е постановила забрана на обвинените в убийство братя Дамянови да напускат пределите на страната.

След произнасянето на Окръжния съд във Враца, с което искането на прокуратурата за задържане под стража на двамата не бе уважено, още същия ден от прокуратурата са наложили забрана за напускане на страната на Иван и Десислав Дамянови.

За наложените мерки са уведомени компетентните органи на МВР и им е разпоредено да не допускат излизането на обвиняемите от страната ни без разрешение на прокурора.

Братята, обвинени за смъртта на Тодор, нямат забрана да напускат страната

Съобщението се появява като опровержение на разпространените по-рано днес информации, че двамата братя, задържани за смъртта на 18-годишния Тодор във Враца, нямат забрана да напускат страната, както заяви тази сутрин говорителят на Окръжния съд във Враца Снежана Наумова.

Биячите на Тодор вече са обвинени в предумишлено убийство

Вчера Десислав и Иван Дамянови бяха освободени под домашен арест. Те са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди, като тези обвинения могат да претърпят промени спрямо резултатите от аутопсията и експертизите.

Дни след тежкия инцидент и след две аутопсии обаче в заключенията на медиците продължава да липсва причината, довела до смъртта на ученика. Експертите пишат, че нанесените му над 20 удара са му причинили болка и страдание, но не са довели до фаталния край.