Проф. Тодор Кантарджиев даде отговор на изказване от страна на Мика Зайкова, че от оперативния щаб са взимали заплати в размер на 30-35 хил. лв. "Ние, като лекари, от оперативния щаб, пари не сме взимали. Битува мнението, че  взимаме някакви пари и за интервюта. Пари досега за интервю не съм взимал. Не сме тръгнали да забогатяваме от пандемията и страданието на хората", това заяви в „Неделята на NOVA” проф. Тодор Кантарджиев, директор на НЦЗПБ.

За тези, които биха се интересували от доходите му, професорът предложи да погледнат данъчната му декларация. Той допълни, че през кризата е взимал заплатата си като директор на НЦЗПБ.

Проф. Кантарджиев отново напомни, че най-важното продължава да бъде ваксинацията на хората, за него най-неприятно ще бъде, ако останат много неваксинирани, тъй като това ще попречи сигурността в обществото като цяло.

Той бе категоричен, че в България няма да се хвърлят излишни ваксини, а е напълно възможно да помагаме на други държави, тъй както е предвидено подобно действие и от Европейската комисия.

Специалистът информира, че, ако не се промени вирусът, трета имунизация не е необходима, а според него ваксините имат поносими странични ефекти.

Вижте целия разговор във видеото.
NOVA