Приятелки на депутат от ГЕРБ хвърлиха плакат оставка в залата, твърди Кутев
Приятелки на депутат от ГЕРБ хвърлиха плакат оставка в залата, твърди Кутев / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков е поканил приятелките си, които хвърлиха плаката „оставка" върху народните избраници от БСП в пленарната зала. Това обяви социалиста Антон Кутев и поиска председателят на Народното събрание Михаил Миков да отнеме правата на Александър Ненков от ГЕРБ да кани хора в парламента.

Приятелки на депутат от ГЕРБ хвърлиха плакат "оставка" в залата твърди Кутев
netinfo
„Направихме проверка и стигнахме до извода, че това, което Ненков се опита да представи като гражданска акция, се оказа само и единствено театрален фарс, режисиран от него, в който са поканени негови приятелки", каза още Антон Кутев.

Михаил Миков коментира, че има нарушение на вътрешните правила на парламента, където е постановено, че не може присъстващите да осъществяват агитация.

Приятелки на депутат от ГЕРБ хвърлиха плакат "оставка" в залата твърди Кутев
netinfo
„Квесторът, който отговаряше за балкона, също ще понесе своята отговорност. Ще преценя какви още мерки ще предприема, защото това не може да се повтаря", съобщи още председателят на парламента Михаил Миков.