/ БТА
На 24 май президентът Румен Радев ще посети Пловдив за официалното честване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Държавният глава ще бъде посрещнат малко след 09:00 ч. в Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ (площад „11 май“), където ще произнесе слово. В рамките на честването Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай ще отслужи молебен, а пред паметника на славянските равноапостоли ще бъдат положени венци и цветя.

Президентът ще се включи в шествие по повод празника, което ще започне от площад „11 май“ и ще завърши пред сградата на Община Пловдив.

В Драматичния театър държавният глава ще участва в тържественото отбелязване на 60 години от създаването на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Президентът ще приветства академичното ръководство, преподавателите и студентите на висшето училище.

По-късно същия ден в София, от 18:30 ч. в Националния исторически музей държавният глава Румен Радев и съпругата му ще бъдат домакини на традиционния прием по случай 24 май. 
БГНЕС