/ Dariknews.bg
Специализираната прокуратура влезе в служебни помещения в Регионална дирекция по горите в София и в Държавно горско стопанство в Своге. Извършват се претърсвания в жилища в София и Своге, както и в база в село Батулия.
 
Действията на Специализираната прокуратура са в рамките на разследване срещу организирана престъпна група, състояща се от длъжностни лица в Държавно горско стопанство – Своге и ръководена от директора на Регионална дирекция по горите – София инж. Милко Христов.

Задържаха престъпна група за незаконен добив на дървен материал
 
По данни на прокуратурата групата е извършвала незаконен добив и търговия с дървен материал в периода от 2014 г. до момента. Събрани са и доказателства за извършени от организираната престъпна група кражби на части от специализирана горска техника, умишлен палеж на автомобил и държане на огнестрелни оръжия, без разрешение. За момента са задържани - директор на Регионална дирекция по горите – София инж. Милко Христов, който е обвинен и за ръководител на престъпната група, както и  директорът на Държавно горско стопанство в Своге Петър Петров и двама горски стражари от стопанството.
 
При извършеното претърсване в базата в село Батулия, стопанисвана от двама от членовете на групата, са открити и незаконно държани пет пушки и голямо количество боеприпаси.

дървета
БГНЕС

Жители на селото разказаха, че базата е държана от Георги Танев и неговият син Петьо Георгиев, известен с прякора Петела. Хората споделят, че в базата има много автомобили и камиони, че дворът се пази от много кучета и че знаят единствено, че семейството се занимава с дърводобив. Разследващите потвърдиха, че Петела и Танев също са сред задържаните.

И в момента продължават действията по претърсване и разпити на свидетели.