/ БГНЕС
Борисов заръча на финансовия министър да се изчистят всички притеснения на съсловните организации
Наредбата за касовите апарати няма да влиза в сила, докато не бъдат изчистени всички притеснения на представителите на маликя и средния бизнес. Това заръча премиерът Борисов на финансовия министър Владислав Горанов в началото на днешното правителствено заседание.

Горанов към бизнеса: Целта на наредбата е борба със сивата икономика

„Докато не постигнеш консенсус, няма да съществува тази наредба. Когато постигнете консенсус, ще ме поканите, и тогава ще я има. Интензивни разговори значи всяка седмица да срещаш по една организация и да премахваш проблемите и притесненията им“, поръча министър-председателят.

По думите му целта на Наредбата е да се ограничи сивият сектор, но това не трябвало да става за сметка на бизнеса.

Хотелиери и ресторантьори искат намаляване на ДДС на 5% (ВИДЕО)

„Когато ги убедиш, тогава ще убедиш и мене“, заключи Борисов.

Горанов: Сивите обороти да бъдат постоянно във фокуса на приходните администрации

„По наредбата има още много работа да бъде свършена, искам да уверя всички, които са заинтересовани, че докато не постигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред. Тоест започват интензивни разговори къде и как трябва да бъде оптимизиран процесът, така че да не се затруднява малкият и среден бизнес. Създадени са работни групи, които отчитат спецификите на отделните бизнес процеси. Няма да продължим напред, докато не постигнем консенсус“, обеща министър Горанов.