Премиерът: Голяма част от работещите в здравната система подкрепят министър Андреева
Премиерът: Голяма част от работещите в здравната система подкрепят министър Андреева / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Премиерът: Голяма част от работещите в здравната система подкрепят министър Андреева
72918
Премиерът: Голяма част от работещите в здравната система подкрепят министър Андреева
  • Премиерът: Голяма част от работещите в здравната система подкрепят министър Андреева

Критерий за смяна на министри няма да бъде мнението на малка група хора. Дали ще бъдат сменени, зависи от целите, които предстои да се свършат и дали тези министри могат да ги свършат. Аз вярвам в повечето от тях. Така премиерът Пламен Орешарски отговори в Калофер на журналистически въпрос дали д-р Таня Андреева ще бъде уволнена от поста здравен министър.

"Чувам, че доста голяма част от работещите в системата се обявяват в нейна подкрепа", каза министър-председателят.

"Аз чух, че доста голяма част от системата се обявява в нейна подкрепа. Критерий за смяна няма да бъде мнението на малка група хора. Критерият ще бъде целите, които предстои да се свършат и дали тези министри могат да го направят, аз вярвам в повечето от тях", каза министър-председателят.

Орешарски допълни, че двете партии, които подкрепят правителството, правят сега своите собствени  анализи. "Къде трябва да има промени, ще ви кажа на следващата пресконференция", уточни той.

"За мен е особена гордост да бъда днес тук в родното място на Христо Ботев в Деня на Ботев. Имаме нужда от такива моменти, за да забравяме напрегнатото ежедневие и да можем да преосмислим целите си и начина, по който вървим", каза в словото си на площада Пламен Орешарски. Преди това той прие строя на почетната рота на 61-ва Стрямска бригада и разгледа експозицията на националния музей "Христо Ботев". Заедно с кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, депутати и гости премиерът положи цветя пред паметниците на Христо Ботев и родителите му - даскал Ботьо Петков и Иванка Ботева.

Технически гаф попречи на сирените в Калофер да прозвучат точно в 12.00 ч., но въпреки това присъстващите сведоха глави в знак на преклонение пред подвига на Ботев и загиналите за свободата на България.