/ пресцентър, Министерски съвет
Министър-председателят Бойко Борисов инспектира пътя Пловдив-Асеновград и заяви, че е станал много хубав. Премиерът призовава шофьорите обаче да спазват ограниченията, за да няма катастрофи.
 
 

Пътят Пловдив-Асеновград е станал много хубав. Призовавам шофьорите да не се изкушават и да спазват ограниченията, за да няма катастрофи.

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 20 май 2019 г.

"Освен локалните платна по пътя Пловдив-Асеновград, това, което искаме да направим за района, е околовръстен път", обяви Бойко Борисов и посочи, че за заводите, които се откриват в България, е необходима инфраструктура и извън населените места. Борисов даде за пример облекчаването на пътния трафик в столицата с изграждането на околовръстното шосе.

Бойко Борисов: Догодина възстановяваме програмата за саниране
 
Министър-председателят подчерта и важността от въвеждането на тол системата у нас. „Без пари, без такси и без данъци нищо не може да се направи. Парите за ремонти и рехабилитация са от бюджета. Тежкотоварните камиони трябва да си плащат“, допълни още премиерът и уточни, че стартира и изграждането на пътя Асеновград – Кърджали, който ще струва 33 милиона лева.
 

Завършва реконструкцията на 10-километровия участък от пътя Пловдив – Асеновград. Инвестицията е за близо 33 млн. лв -...

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 20 май 2019 г.
С изграждането на 10-километровия участък от път II-86 Пловдив – Асеновград се осигурява бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до АМ „Тракия“. Второкласният път е основната връзка на летище Пловдив и индустриалния район в околностите на Пловдив до Транс-европейска транспортна мрежа.