/ Пресцентър МС
Премиерът инспектира реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград
Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на инфраструктурни проекти в Пазарджик и подчерта важността на обходните пътища за индустрията. Той коментира пред журналисти, че от догодина се възстановява програмата за саниране.

"Явно трябва да се спре нещо, за да видите колко е добре. Всички училища и детски градини са санирани. Стадионът им е факт, така че това сме го направили. От догодина се възстановява програмата за саниране, сега търсят модел", заяви Борисов в Пазарджик.

Министър-председателят присъства и на откриването на разширението към автомобилния завод „Костал” край Пазарджик.

Пресцентър МС

"Дълги години се говореше за ниска квалификация. Не само заводите не си отиват, но и откриваме нови. Благодаря на работниците, защото с техния труд, с тяхната висока производителност, много неща се направиха за Пазарджик. В момента машиностроенето прави от 25 до 30% от вътрешния брутен продукт", заяви министър-председателят.
 

Откриване на нови производствени площи за авточасти в Пазарджик

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 20 май 2019 г.
"Благодарение на това, че работите добре идват и други производители", каза още премиерът по време на обиколката си в завода. 

В него ще бъдат разкрити нови 1200 работни места, като амбицията на инвеститора е до 2020 година във всички производствени бази в Пазарджик броят на служителите да достигне 4000. Началната заплата в завода е 1100 лева.

"На мястото на завода бяха едни поляни, сега на тяхно място виждате какво се получава. На това аз му казвам индустриализация", обясни Борисов.

Борисов предрече „Костинборд 2“ преди евроизборите

"Това е важното, роботи, високотехнологична техника, заплати, качествена продукция, 8-9 млн. кормила. Важното е, че хората го виждат", каза още премиерът.

На церемонията присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, президентът /2012 - 2017/ Росен Плевнелиев, кметът на Пазарджик Тодор Попов и ръководството на фирмата.

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира и реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград. Той отбеляза, че трасето е станало много хубаво и призова шофьорите да спазват ограниченията, за да няма катастрофи.
 

Пътят Пловдив-Асеновград е станал много хубав. Призовавам шофьорите да не се изкушават и да спазват ограниченията, за да няма катастрофи.

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 20 май 2019 г.
„Първата ни задача след Асеновградско шосе е да довършим околовръстния път на Пловдив като свържем Южната дъга с Цариградско шосе /до "Скобелева майка"/“, обяви премиерът, след като инспектира реконструкцията на Асеновградското шосе.

Заедно с финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев те преминаха десеткилометровото трасе, след което бяха посрещнати от областният управител Здравко Димитров и кметовете на Пловдив-Иван Тотев, на Асеновград- Емил Караиванов, и на община "Родопи"- Пламен Спасов.