/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов предрече афера "Костинброд 2" преди евроизборите по време на участие в сутрешния блок на bTV.

"Най-лесно е да намериш избрани истини и да си ги съчетаеш. ГЕРБ загуби 6% от „Костинброд“ и накрая се оказа, че няма фалшиви бюлетини. Това очакваме и четвъртък-петък се готвим за реакция. Виждате, че опитаха със злоба и жлъч, но не успяват. Ние имаме подготвена листа и затова опитват по друг начин" подчерта министър-председателят. 

Премиерът Борисов: Порожанов подаде оставка заради отстранения зам.-директор на ДФЗ


Той обяви, че не мисли да подава оставка, какъвто и да е резултатът от вота, както и че е възможно още хора от кабинета да бъдат сменени, ако се наложи.

"Оставките са нещо нормално, по-ненормално е да не си дават оставките. При нас стандартът е дали си зам.-председател, дали си зам.-министър, подаваш оставка и излизаш. На другите партии не им ли изкарахте същото, но при нас се дават оставки", подчерта премиерът.

Борисов и Радев си разменят реплики по темата за избор на нов главен прокурор

На въпрос дали ще има още рокади в кабинета, премиерът каза: „Колкото е необходимо“.

"Превенцията е най-важното нещо. Сигурен съм, че сега на никой няма да му мине през акъла да купи къща за гости или апартамент. Така лошо се опарихме", обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и призива на Елена Йончева към главния прокурор Сотир Цацаров да разследва къща в Барселона, която според нея е свързана с премиера. "В Банкя показват една къща, която мисля, че е на Емо Кюлев и пишат, че е моя. В Барселона показват къщата на Сашо Чаушев и казват, че е моя", посочи още той.