/ БГНЕС
Бойко Борисов: Ние сме като Кобрата, продължаваме напред
Има ясно разписани правила за избора на главен прокурор - не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на основното предизборно събитие на партията.

„Като отиде магистратът сам на тази среща в президентството какво прави, за какво си говори. Има ясно разписани правила - съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът“, заяви Борисов.

Президентът Радев: Не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери

Той призова местните структури на партията да се организират добре за изборите. „Помолете се на хората да ни извинят за слабостите. Извлекли сме си поуки. Много добри неща правим, но това веднага се приема за даденост. Навремето не е имало нито паркове, нито фонтани, нито метро. Сега, когато работят, пак са недоволни. Всеки ден трябва да се доказваме. Имаме още много енергия да си изкараме мандата, местните избори. Но помолете се на хората да се върнат в неделя и да гласуват - нека да направят този жест към нас“, апелира Борисов.

„Говоря само с факти и не нападам никого. Ние сме като Кобрата, продължаваме напред и така. Няма нито в една сфера, в която държавата да е в по-лошо състояние отколкото в била преди управлението на ГЕРБ. Рекордно ниска безработица, рекорден БВП, рекорден брой инвестиции и то в истински заводи“, каза още премиерът пред симпатизантите на ГЕРБ.

Властите се опитват да се бъркат в независимата съдебна система, недоволства Борисов

„Още вечерта на изборите на 26 май ще започнат преговорите между основните политически европейски сили. На 28 май се събираме в Брюксел вече да се взимат решения. И когато партията е победила, имам силата да отида да предлагам моя кандидат. А ако загубим, не е същото. Така че тези избори са важни за нас, за Манфред Вебер, за Европа. Искам да сме максимално концентрирани тогава“, каза още Бойко Борисов.
Агенция Фокус, БГНЕС