Предвиждат санкции за нарушилите разпоредбите на органите за закрила на детето
Предвиждат санкции за нарушилите разпоредбите на органите за закрила на детето / снимка: Sofia Photo Agency

Строги санкции за лица, които не спазват разпорежданията на органите на закрила на детето, предлагат от Министерството на труда и социалната политика с промени в Закона за закрила на детето, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Предложенията за промени предвиждат задължителен характер на отговорностите и правата на хората, които се грижат за деца в неравностойно положение в социалните институции. Необходимо e не само държавата и бизнесът, а и цялото общество да се научи да приема различните от нас, и да работим заедно за децата на България, заяви министър Емилия Масларова по време на днешната среща с родители и деца от детска градина „Слънце” в София.

Социалният министър беше гост на тържеството за “Деня на мама” на децата от втора група „Веселите слънчица”, на които стана кръстница миналата година. Екипът на дома и родителите на децата с подкрепата на министерството ще организират благотворителна инициатива за събиране на подаръци за дом за деца в неравностойно положение.

По този повод около Великден ще бъде създадено партньорство между детската градина и социалния дом. Идеята е това да се превърне в пример за подобни инициативи в цялата страна в подкрепа на децата в неравностойно положение.