/ iStock/Getty Images
Предварителните кандидатстудентски изпити от 15 до 19 февруари в Университета за национално и световно стопанство /УНСС/ за образователно-квалификационната степен "бакалавър" се отменят заради противоепидемичните мерки и заповед на ректора, съобщиха от висшето училище.

Заявленията на всички кандидат-студенти за явяването на предварителен изпит през февруари ще бъдат служебно прехвърлени за втората предварителна сесия от 22 март до 26 март, която ще се състои, ако епидемичната обстановка позволява, информират от УНСС.
Всяка година УНСС организира предварителни и редовни кандидатстудентски изпити.

На предварителните кандидатстудентски изпити могат да се явят както кандидати, завършили средно образование в предходни години, така и завършващите през 2021 година. Предварителните и редовните изпити се организират по едни и същи програми.

Кандидат-студентите, явили се на предварителните изпити, имат право да се явят и на редовните конкурсни изпити на хартиен носител през юли. При образуването на състезателния бал се взема най-високата оценка, независимо на коя изпитна сесия е получена.

С резултатите от предварителните изпити кандидат-студентите участват в класирането, само ако отговарят на условието за кандидатстване и подадат документи в определените срокове.

В сайта на УНСС е публикуван графикът с датите за организирането на електронния единен приемен изпит /ЕлЕПИ/ и на електронния тест по чужд език /ЕлТЧЕ/ за учебната 2021/2022 година.
БТА